Fosu-Mensah leert veel van ervaren spelers: "Goed luisteren"

28 april 2016, 13:09

Timothy Fosu-Mensah maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Manchester United en de Nederlandse verdediger krijgt steeds meer speelminuten. Zoals afgelopen zaterdag, toen hij ruim een uur meespeelde in de halve finale van de FA Cup op Wembley tegen Everton.

"Wembley is een geweldig stadion, met een mooie sfeer. Het was heel speciaal om daar te spelen. Sowieso zijn het erg opwindende weken. Maar ik besef heel goed dat ik nog heel veel moet leren. Dat is ook wat ik probeer te doen: telkens beter worden en mezelf elke dag ontwikkelen door keihard te trainen", zegt de jongeling op de clubwebsite.

Fosu-Mensah prijst Chris Smalling en Daley Blind, het centrale duo van United. "Zij communiceren heel goed met mij. Maar ook David de Gea is fantastisch. Hij is een topkeeper en redde ons zaterdag weer." De Spaanse doelman stopte een strafschop nadat Fosu-Mensah een overtreding maakte op Ross Barkley. Zelf speelde de Nederlander als rechtsback. "Het liefst zou ik centraal achterin spelen, maar ik ben momenteel blij als ik überhaupt speel."

Ook onder meer Jesse Lingard, Anthony Martial en Marcus Rashford maakten ondanks hun jonge leeftijd al indruk bij United. "Het heeft allemaal met zelfvertrouwen te maken. We doen allemaal wat we altijd doen en spelen onbevangen. Ik probeer goed te luisteren naar de coaches en naar de ervaren spelers, zoals Wayne Rooney, Michael Carrick, Blind en Smalling. Ik probeer ook echt iets te doen met hun tips. Waar ik op welk moment moet staan, bijvoorbeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen