Zidane hoopt op BBC en ziet gelijkenissen met succesjaar

26 april 2016, 15:49

Vanavond (dinsdag) treedt Real Madrid in de halve finale van de Champions League aan tegen Manchester City. De Koninklijke verloor in de kwartfinale met 2-0 van VfL Wolfsburg, maar herstelde de marge in de thuiswedstrijd door een hattrick van Cristiano Ronaldo. Real is erop gebrand nu een betere uitgangspositie voor de terugwedstrijd af te dwingen.

"We hebben geleerd van Wolfsburg-uit. We moesten geduldiger zijn en niet meteen de genadeklap willen uitdelen. We moeten goed verdedigen en aanvallen waar we kunnen", aldus Gareth Bale, die lovende woorden sprak over Zinedine Zidane. "Hij verricht geweldig werk en de communicatie binnen het team is heel goed verzorgd. Zidane geeft ons zelfvertrouwen. Hij weet op welke manier we het moeten aanpakken en zorgt ervoor dat iedereen in zijn kracht speelt."

De Franse coach ziet overeenkomsten met 2014, toen Real de Champions League won. "Het team is erg gefocust, net als twee seizoenen geleden. Maar we weten dat het niet gemakkelijk wordt. We kunnen alleen maar bezig zijn met de wedstrijd tegen City. Als je ze ruimte geeft, dan doen ze je pijn. Ze beschikken over spelers die goed tussen de linies kunnen spelen. Dat willen we voorkomen."

Champions League-topscorer Cristiano Ronaldo (16 goals) bleef afgelopen weekend tegen Rayo Vallecano aan de kant met lichte klachten. "Maar ik verwacht dat hij kan spelen tegen City, evenals Karim Benzema", aldus Zidane. Dat zou betekenen dat Real kan aantreden met de sterkst mogelijke voorhoede, die dit seizoen in de Primera División al 72 maal trefzeker was. Vanavond om 20.45 uur wordt er afgetrapt in het Etihad Stadium.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen