Huisjurist van Feyenoord rekent op vrijspraak Kramer

27 april 2016, 14:43   Bijgewerkt: 27 april 2016, 16:24

Michiel Kramer hoeft volgens huisjurist Joris van Benthem van Feyenoord niet te vrezen voor een zware schorsing. De aanklager van de KNVB wil de spits voor vier duels schorsen vanwege een incident met Etiënne Reijnen tijdens het competitieduel met FC Groningen.

Van Benthem was eerder dit seizoen al vaker succesvol bij het vrijpleiten van Feyenoord-spelers. De jurist kan zich niet vinden in de strafeis van de aanklager. "Wat Kramer doet is een kortstondige aanraking, hij kon nimmer een blessure veroorzaken", vertelt Van Benthem aan het Algemeen Dagblad.

"Is het onhandig? Ja, dat is het. Irritant? Ja, waarschijnlijk ook. Moreel verwerpelijk? Ja. Onverstandig? Zeker. Maar niet 'rood waardig' en zeker niet ernstig." Donderdag maakt de tuchtcommissie bekend of het meegaat in de eis van de aanklager.

Bij het doorgaan van de schorsing mist Kramer de competitiewedstrijden tegen Willem II en NEC Nijmegen. Bovendien is hij dan ook afwezig in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op 31 juli in de Amsterdam ArenA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen