Stevens over trainerschap: "Wil het risico niet aangaan"

27 april 2016, 17:03

Huub Stevens doet het na zijn gedwongen vertrek bij TSG Hoffenheim rustig aan. De oefenmeester moest zijn taken neerleggen vanwege hartritmestoornissen. Inmiddels is de Limburger daarvan verlost en mag hij van de dokters weer trainen.

"Als je veertig bent, ga je hier makkelijker mee om. Maar ben je 62, dan ben je normaal gesproken dik over de helft. Ik wil het risico niet aangaan. Zeker niet in een vergelijkbare situatie als die van de afgelopen jaren", vertelt de keuzeheer in gesprek met het NRC Handelsblad.

"Zo'n degradatiestrijd is stressvol en vraagt 120 procent van een trainer. Juist dan loop ik meer risico met mijn hart, en dat wil ik niet. Ik verkeer nu in een levensfase waarin ik nog wil profiteren van het leven." Zo is de trainer bezig met het bouwen van een vakantiehuis in Mallorca.

Stevens koos er bewust voor om bij zijn laatste clubs een eenjarig contract te ondertekenen. "Ik vond mezelf te oud om op aanbiedingen voor langere termijn in te gaan. Ik tekende altijd voor maximaal een jaar. Als ik dan tijdens het seizoen werd benaderd, waren dat meestal clubs die net hun trainer hadden ontslagen vanwege slechte prestaties."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen