PAOK Saloniki komt niet opdagen voor halve finale

27 april 2016, 19:44

De soap rond het Griekse bekertoernooi is nog altijd niet voorbij. PAOK Saloniki had woensdag moeten aantreden voor de return tegen Oympiakos in de halve finale, maar de ploeg kwam niet opdagen. Dit gebeurde op last van eigenaar Ivan Savvidis, omdat niet aan zijn eisen is voldaan.

Savvidis eiste onder meer het vertrek van de voorzitter van de Griekse voetbalbond. Daarnaast wilde hij dat de return tussen zijn club en Olympiakos onder leiding van een buitenlandse scheidsrechter zou komen te staan. De eerste ontmoeting tussen beide clubs, begin maart, werd gestaakt wegens supportersrellen. PAOK-fans stormden in de slotfase met fakkels het veld op omdat zij vonden dat hun favoriete club, bij een 1-2 achterstand, recht had op een penalty. Als gevolg van het wangedrag van de PAOK-aanhang kreeg Olympiakos een reglementaire 0-3 zege toegekend.

Griekenland wordt al jaren geteisterd door supportersgeweld. Na het bekerduel tussen PAOK en Olympiakos was voor de regering van het Zuid-Europese land de maat vol. Zij zette een streep door het restant van het bekertoernooi, maar kwam hierop terug omdat de FIFA met sancties dreigde tegen de nationale ploeg.

Door het thuis blijven van PAOK bereikt Olympiakos zonder te spelen de finale. Deze is op 7 mei tegen AEK Athene.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen