Mancini staat open voor klus bij nationale ploeg

28 april 2016, 09:03

Omdat Antonio Conte na het EK 2016 in Frankrijk zal afzwaaien als bondscoach van Italië, begint de geruchtencarrousel rond de trainersfunctie bij La Squadra Azzurra steeds meer te draaien. Roberto Mancini, de coach van Internazionale, zou absoluut geen 'nee' zeggen als de Italiaanse voetbalbond hem benadert.

"Niet iedereen krijgt de kans om bij de nationale ploeg als coach aan de slag te gaan", zegt Mancini tegen Premium Sport over de erebaan. "Het zal een stuk anders zijn dan een functie als clubcoach, maar ik denk dat het wel mooi zal zijn. Als een dergelijke kans voorbij komt, dan moet je die grijpen", stelt de Inter-trainer.

Toch ligt de focus bij Mancini nog volledig op Inter, dat zich komende zomer wellicht weer gaat roeren op de transfermarkt. "Maar als je een solide basis hebt, dan hoeft er geen revolutie nodig te zijn. We hebben technische spelers nodig, die de jonge spelers kunnen helpen. Het is alleen niet eenvoudig om goedkope spelers te vinden", aldus Mancini, die tevreden zegt te zijn over de ontwikkeling van Marcelo Brozovic, Geoffrey Kondogbia en Ivan Perisic.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen