Slapende voetbalreuzen uit Milaan staan voor revolutie

28 april 2016, 13:35   Bijgewerkt: 28 april 2016, 14:26

AC Milan en Internazionale zijn al jaren geen schim meer van de zo succesvolle clubs die ze ooit geweest zijn en in het kader hiervan willen de topclubs uit Milaan externe middelen aangrijpen om oude tijden te kunnen laten herleven. Bij de twee aartsrivalen uit de modestad doen al tijden geruchten over (Chinese) investeerders de ronde en deze worden steeds hardnekkiger.

AC Milan: na dertig jaar einde van Berlusconi?

Als we Italiaanse media moeten geloven, dan staat Milan voor een historische verandering. Al jarenlang is Silvio Berlusconi als grootaandeelhouder de voorzitter van de Rossoneri, maar de tegenvallende financiële en sportieve resultaten zorgen voor veel kritiek van de aanhang en veel zorgen bij de clubleiding. Er wordt nu door de Corriere dello Sport gezegd dat Berlusconi een bod op een groot deel van de aandelen heeft ontvangen van de Evergrande Real Estate Group, een partij uit China.

Milan kan een financiële injectie uitstekend gebruiken, aangezien het al drie seizoenen op rij geen Europees voetbal speelt en wederom aan een teleurstellende jaargang bezig is. Het trainerskerkhof van de rood-zwarten komt na het ontslag van Massimiliano Allegri, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi en Sinisa Mihajlovic steeds voller te liggen, maar wellicht komen er dus veranderingen in de directie. Overigens bericht La Gazzetta dello Sport dat het operationele verlies van Milan dit jaar rond de 90 miljoen euro ligt. Sinds 2006 draait de roemruchte club al rode cijfers. Een lichtpuntje voor de huidige nummer zes van de Serie A is het bereiken van de Coppa Italia-finale.

Inter: ook Chinees geld?

Bij Internazionale wordt er na de komst van de Indonesische zakenman Erick Thohir al flink geïnvesteerd in de selectie, maar op basis van de sportieve prestaties kunnen we concluderen dat dit nog niet echt haar vruchten afwerkt. De Nerazzurri lijken op zoek te gaan naar andere investeerders en volgens de Corriere dello Sport dient de Suning Commerce Group zich aan. Ook hier gaat het om een Chinese organisatie, die maar verluidt 20 tot 30 procent van de Milanese topclub gaan kopen in november.

Onder meer Geoffrey Kondogbia, Miranda, Jeison Murillo, Felipe Melo, Adem Ljajic en Stevan Jovetic werden vorig jaar zomer verwelkomd door Inter, dat haar titelaspiraties dit seizoen al snel in de ijskast kon zetten in de Serie A. Na een uitstekend begin vielen de blauw-zwarten ver terug. Ze zijn nu de nummer vier, met maar liefst 21 punten achterstand op kampioen Juventus.

[photo,97501,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen