EL: ongeslagen reeksen, revanche en uniek succes

28 april 2016, 15:58

Na twee Champions League-avondjes kan het vizier weer op de Europa League gericht worden. In de jacht op een ticket voor de finale in Basel (18 mei) staan er twee interessante confrontaties op de rol. Villarreal ontmoet Liverpool en titelverdediger Sevilla neemt het op tegen Shaktar Donetsk. Vandaag (donderdag) staat deel één op het menu, volgende week volgen de returns.

Villarreal en Liverpool zijn lekker bezig

Het is een clash tussen twee gerespecteerde coaches, te weten Marcelino en Jürgen Klopp. Bij Villarreal, dat met de bijnaam 'Yellow Submarine' toevallig genoeg op bezoek gaat in de Beatles-stad, is Cédric Bakambu dit seizoen de grote man. De aanvaller liet al negen doelpunten aantekenen in de huidige Europa League-campagne. Het contrast met Liverpool is groot, aangezien er bij The Reds geen enkele speler vaker dan tweemaal gescoord heeft. Villarreal kan voor de eerste keer in de clubhistorie een Europese finale halen en zou in dat geval de kroon zetten op een fantastisch seizoen. Liverpool wint dit seizoen op haar beurt onder leiding van Klopp aan respect, vertrouwen en charisma.

Shaktar wil wraak nemen

In de strijd om uniek succes kan Sevilla echter rekenen op geduchte tegenstand. Los van het feit dat Shaktar Donetsk dit seizoen al korte metten wist te maken met Schalke 04, Anderlecht en Sporting Braga, zijn de Oost-Europeanen gebrand op revanche. De nummer twee van de Oekraïense competitie werd in 2007 namelijk in extremis uit de Europa League geknikkerd door Sevilla. Shaktar rekende zich al bijna rijk, toen Sevilla nota bene dankzij een doelpunt van keeper Andrés Palop doorging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen