Vreman: "Nacompetitie spelen ligt meest voor de hand"

29 april 2016, 16:42

De Graafschap was voor het seizoen de gedoodverfde kandidaat om rechtstreeks uit de Eredivisie te degraderen, maar dit weekend kan de ploeg zich in de voorlaatste speelronde verzekeren van minimaal de zeventiende plek. Als hekkensluiter SC Cambuur verliest bij titelkandidaat PSV, dan kan De Graafschap niet meer rechtstreeks degraderen, wat het zelf ook doet op visite bij AZ.

De Graafschap deed anderhalve week geleden uitstekende zaken met een 0-2 zege bij FC Utrecht. "Het meest voor de hand liggende scenario dat wij krijgen is nacompetitie spelen", zegt coach Jan Vreman op de clubwebsite. "Zondag gaan we kijken wat we zelf hebben gedaan tegen AZ en wat de concurrenten hebben gedaan, daarna kunnen we weer verder kijken. Maar theoretisch is het nog niet zeker dat we de play-offs ingaan."

De Graafschap begint tegen AZ met dezelfde elf als tegen FC Utrecht. "Ik verwacht in Alkmaar een zelfde soort wedstrijd als tegen Utrecht", vervolgt Vreman. "AZ heeft veel spelers met kwaliteiten rondlopen. Het is niet alleen aanpassen aan de tegenstander. Wij hebben ook gekeken hoe we daar het beste uit de voeten kunnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen