Laatste thuisduel De Haan: "Helemaal niet mee bezig"

29 april 2016, 16:58

Voor Foppe de Haan heeft de noordelijke derby tussen zijn club SC Heerenveen en FC Groningen van komende zondag een extra speciaal tintje. Het wordt zijn laatste wedstrijd als trainer in het Abe Lenstra Stadion, al is hij daar zelf niet bepaald mee bezig.

"Ik ben nu trainer, dan heb je daar geen last van. Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Het gaat om de wedstrijd, die wil ik zo goed mogelijk spelen. Dat het mijn laatste thuiswedstrijd is, weet ik al heel lang, dus daar hou ik nu op geen enkele manier rekening mee", zegt De Haan tegen SC Heerenveen TV.

Behoudens de noordelijke eer staat er voor SC Heerenveen niet veel op het spel tegen FC Groningen. "'Maar ik hoop wel dat we het goed doen. Er staat wel druk op, want het is van belang om de competitie goed af te maken. Dat is voor de club ook belangrijk", vervolgt De Haan. "Ikzelf wil er alles aan doen om de wedstrijd goed te eindigen. Ik denk dat Groningen en wij elkaar niet veel ontlopen. Als we snel scoren, dan kan het heel mooi worden. Doe je dat niet, dan wordt het heel moeilijk. Want Groningen is, zeker uit, geen spektakelploeg. Dus als je snel scoort, dan moeten zij en krijgen wij ruimte. Dan wordt het leuk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen