Ten Hag: "Uit teleurstelling kan je motivatie halen"

30 april 2016, 12:15

De selectie van FC Utrecht had na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord van afgelopen zondag drie dagen vrijaf. De spelers kregen van dinsdag tot en met donderdag van coach Erik ten Hag de gelegenheid het hoofd leeg te maken en zich op te laden voor de beslissende fase van het seizoen.

"Een bewuste keuze. De verloren finale hebben we kunnen en moeten verwerken. De blik is nu gericht op de nabije toekomst", aldus Ten Hag op de clubwebsite. "We moeten ons daarbij afvragen: waar zijn we op weg naar? Welk doel hadden we aan het begin van dit seizoen voor ogen? We hebben een strijd verloren afgelopen weekend in De Kuip, maar we kunnen dit seizoen nog wél wat bereiken. Dus is het een kwestie van: de scherven oprapen, de rug rechten. Dat is moeilijk, maar dat zijn we verplicht. Aan onszelf, aan elkaar, aan de supporters die ons de voorbije periode zo fantastisch hebben gesteund, en aan de club."

"Uit de teleurstelling van afgelopen weekend kun je ook motivatie halen", weet Ten Hag. "Een goede sporter richt zich vaker op dan dat hij neergaat. Ik kan geen reden bedenken waarom we niet klaar zijn voor zondag. Het is een geweldige uitdaging je hier overheen te zetten. We hebben één kans op Europees voetbal laten liggen. We hebben nu nog twee kansen."

FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij Vitesse. De club uit de Domstad gaat hoogstwaarschijnlijk play-offs om Europees voetbal spelen, maar maakt ook nog kans op de vierde plek. Deze geeft rechtstreeks toegang tot de voorronde van de Europa League. "Ik verwacht dat wij onze lessen hebben geleerd", zegt Ten Hag. "Een bittere les, maar als we er het juiste mee doen, kan het ons de komende weken wél helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen