Wildschut leidt Wigan terug naar Championship

30 april 2016, 15:33

Wigan Athletic keert volgend seizoen terug in het Championship, het tweede profniveau van Engeland. De equipe van trainer Gary Caldwell stelde zaterdag promotie vanuit de League One veilig, door de uitwedstrijd tegen Blackpool FC met 0-4 te winnen.

Yanic Wildschut had met twee goals een groot aandeel in de zege van Wigan. De Nederlandse aanvaller mocht vijf minuten voor rust invallen en was in de zeventigste en 72ste minuut goed voor respectievelijk de 0-2 en 0-3. Chris McCann had in de zestigste minuut de score geopend, William Grigg bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand op 0-4.

Wigan won in 2013 de FA Cup, maar degradeerde in hetzelfde jaar ook uit de Premier League. Afgelopen jaargang eindigden The Latics vervolgens ook in het Championship onder de rode streep.