Bale staat op bij absentie Ronaldo en Benzema

30 april 2016, 17:51

Er werd door de afwezigheid van Cristiano Ronaldo en Karim Benzema een lastige middag verwacht voor Real Madrid, in de altijd moeilijk neembare vesting Anoeta. Toch wist Gareth Bale, het andere lid van het veelgeprezen 'BBC'-trio, de Madrileense voetbalgrootmacht de volle drie punten te bezorgen in de pittige uitwedstrijd tegen het stugge Real Sociedad.

Dat Real Sociedad geen misselijke ploeg heeft, liet het onlangs nog met een 1-0 zege op FC Barcelona zien. Door de Catalaanse zeperd in San Sebástian kwam de titelrace in Spanje een aantal weken terug weer helemaal open te liggen. Real Madrid leek eerder zo goed als uitgeschakeld te zijn in de strijd om het kampioenschap, maar stond voor het weekend slechts één puntje achter Barça en Atlético Madrid. Door de winst bij Sociedad gaat de ploeg van coach Zinedine Zidane zelfs even aan kop in de Primera División.

Real had het niet eenvoudig in Anoeta, maar kreeg via Bale (tweemaal), Nacho en James Rodríguez wel meteen kansjes om de score te openen. De Madrilenen waren, met name in de afronding, te onrustig. Dat zorgde ervoor dat de thuisploeg, die zelf weinig creëerde maar goed tegenhield, uitzicht had op een punt. Deze kwam er echter niet.

Bale voelde de verantwoordelijkheid om op te staan en deed dat dan ook. De Welshman, die al meerdere goede kansen onbenut had gelaten, knikte tien minuten voor tijd hard raak uit een voorzet van Lucas Vazquez. Het was alweer al het negentiende doelpunt van het seizoen voor Bale, die bovendien steeds meer een echte kopspecialist lijkt te worden.

Atlético (Rayo Vallecano-thuis) en Barça (Real Betis-uit) hebben later op deze zaterdag de kans om Real Madrid weer op een achterstand van twee punten te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen