Van Gaal claimt: "Jullie zien me hier volgend jaar weer"

1 mei 2016, 00:16

Hoewel de prestaties van Manchester United onder Louis van Gaal niet geheel conform verwachtingen zijn en er regelmatig geruchten over mogelijke opvolgers van de Nederlander de ronde doen, verzekert de manager van de Engelse topclub dat hij volgend seizoen nog aan het roer zal staan op Old Trafford. "Volgend jaar zullen jullie me weer zien!"

In de zomer van 2014 meldde Van Gaal zich op Old Trafford. "We wisten dat het proces dat nu gaande is wel drie jaar zou duren, maar ik wilde maar voor twee jaar tekenen", zegt onze landgenoot volgens Mirror. "De club wilde drie jaar, ik niet. Ik heb dat toch gedaan, waardoor jullie me volgend jaar weer zullen zien."

Voor Van Gaal is het soms niet eenvoudig om manager van Man United te zijn, vanwege alle kritieken en de geruchtenstroom in de media. "Al zes maanden lang word ik iedere week ontslagen", knipoogt de oud-bondscoach van Oranje. "Maar toch ben ik hier nog. Dit gebeurt bij elke club waar ik gewerkt heb. Men moet de selectie die ik kreeg vergelijken met de jonge selectie die ik nu tot mijn beschikking heb."

"Bovendien zijn we het beste thuisteam in de competitie. Onze magere staat van dienst in uitwedstrijden moeten we wel verbeteren", weet Van Gaal, die zondag Leicester City op bezoek krijgt. Wint deze tegenstander, dan is het kampioen. "Ik heb er respect voor, al stonden wij voor onze blessures ook eerste in de competitie. Dat kan je niet ontkennen. Ook dat is een feit. We zijn nu weer aan een goede reeks bezig, omdat we weinig blessuregevallen hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen