Liverpool ziet kans op Europees startbewijs slinken

Ger
1 mei 2016, 15:06

Liverpool heeft in de Premier League slechte zaken gedaan in de jacht op een Europees ticket. De formatie van manager Jürgen Klopp bleef met lege handen achter in de uitwedstrijd tegen Swansea City.

Andre Ayew en Jack Cork bezorgden de thuisploeg na ruim een half uur spelen een 2-0 voorsprong. Christian Benteke hielp Liverpool - dat niet in de sterkste opstelling begon - in de tweede helft terug in de wedstrijd, maar een punt zat er niet meer in. Met zijn tweede doelpunt van het duel loodste Ayew Swansea in veilige haven: 3-1. Liverpool sloot de wedstrijd met een mannetje minder af. Brad Smith moest in de slotfase vertrekken met twee keer geel.

Door de nederlaag heeft Liverpool nog altijd vier punten achterstand op Manchester United, dat momenteel virtueel het laatste Europese ticket in de Premier League in handen heeft. De equipe van coach Louis van Gaal komt deze speelronde bovendien nog in actie. Liverpool kan zich deze maand via de Europa League overigens nog wel verzekeren van een nieuw seizoen met Europees voetbal. Swansea is dankzij de driepunter definitief verlost van degradatiezorgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen