PSV bezegelt met ruime zege het lot van Cambuur

Ger
1 mei 2016, 17:44   Bijgewerkt: 1 mei 2016, 20:06

Na het duel van PSV en SC Cambuur is in ieder geval één strijd beslist in de Eredivisie. SC Cambuur kan een 6-2 nederlaag niet meer van de onderste plek afkomen en speelt volgend seizoen in de Jupiler League. PSV had graag aan het doelsaldo gewerkt, maar kwam uiteindelijk niet in de buurt van Ajax.

Vanwege de afwezigheid van Davy Pröpper was PSV-trainer Phillip Cocu genoodzaakt te puzzelen op zijn middenveld. Waar de meesten Stijn Schaars verwachtten op het middenveld, daar stond Adam Maher op het formulier als basisspeler. Maher was de afgelopen maanden buiten beeld in Eindhoven, maar kreeg in dit duel het vertrouwen van Cocu.

Vanaf het begin was de intentie van PSV duidelijk. De Eindhovenaren speelden volle bak op de aanval en kregen in de eerste tien minuten al drie uitgespeelde kansen om op voorsprong te komen tegen Cambuur, dat zelf vooral op de tegenaanval loerde. Marco van Ginkel zorgde voor de 1-0 door de bal van dichtbij binnen te lopen. Razendsnel daarna stond het alweer gelijk dankzij een fortuinlijke treffer van Calvin Mac-Intosch.

In de tweede helft liep PSV uit naar een grotere overwinning. De Jong zorgde voor de eerste waarschuwing door direct na rust de bal in de korte hoek te plaatsen. Op dat moment bracht Nienhuis nog redding, maar de keeper ging niet vrijuit bij de 4-2 en 5-2. Bij de vierde treffer van PSV wilde hij ten koste van alles een corner voorkomen. Daarmee legde hij de bal in de voeten van Maher, die de bal eenvoudig in het netje legde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen