Ten Hag blij met uitzege Utrecht na 'aparte week'

1 mei 2016, 18:50

FC Utrecht herstelde zich vandaag (zondag) uitstekend van de verloren bekerfinale. Na een moeizame eerste helft bij Vitesse won het team van Erik ten Hag uiteindelijk met 1-3. Daardoor heeft het nog een kleine kans om vierde te worden in de Eredivisie. "Daar moeten we vol voor gaan", stelt Ten Hag.

"We hebben een aparte week achter de rug", waren de eerste woorden van de coach volgens FCUtrecht.nl. "Een week waarin we de bekerfinale verloren. Een enorme deceptie voor iedereen die is betrokken bij FC Utrecht, zeker voor de spelers en de stafleden. Dat moet je verwerken."

Tegen Vitesse kwam het vanmiddag knullig op achterstand. "Als een doelpunt zo valt, dan ben je niet scherp, niet alert. We gingen er niet vol voor, tijdens de eerste helft. Dat zag de ploeg zelf ook. De spelers spraken elkaar tijdens de rust in groepjes aan op hun verantwoordelijkheden", aldus Ten Hag, die wel tevreden was over het tweede bedrijf. "Na de rust kregen we een ander FC Utrecht te zien. Meer overtuiging. En na het inbrengen van Ruud Boymans kwam er nog meer overtuiging in de ploeg. We kregen kansen en hebben er daarvan een aantal benut. Er was scherpte, beleving en uitstraling."

Volgens week speelt Utrecht thuis tegen AZ. Bij een ruime overwinning kan de ploeg van Ten Hag de vierde plek nog overnemen van de Utrechters. "We hebben een opdracht te vervullen. We moeten met drie goals verschil winnen om vierde te worden. Daar moeten we vol voor gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen