De Haan zwaait af: "Kijk met gemengde gevoelens terug"

1 mei 2016, 19:08

Foppe de Haan ging zondagmiddag met sc Heerenveen in zijn laatste thuiswedstrijd als trainer van de Friezen onderuit tegen FC Groningen (1-2). Volgens de oefenmeester was de nederlaag symboliserend voor het seizoen van de Friese ploeg.

"Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn laatste periode hier", zei de oefenmeester bij FOX Sports na de nederlaag in de de derby. "Ik ben erin gestapt omdat ik vond dat ik het moest doen, maar ik vond dat ik er wel heel erg aan moest trekken. De resultaten waren daarna erg wisselend en dan ben ik voortdurend aan het piekeren, want ik voel me zelf voor de spelers nog wel het meest verantwoordelijk voor de resultaten."

Eén wedstrijd voor het einde staat Heerenveen op de teleurstellende twaalfde plaats. "Het is zoals het is, dit is de realiteit en dat kan ik ook wel accepteren. In een notendop zag ik vandaag het seizoen voorbijkomen. Op 1-0 komen en de wedstrijd dan nog verliezen. Dit is wie we zijn. We zijn te jong, te onervaren en het scorend vermogen is aan de magere kant. Dan kom je zo'n zes punten tekort."

Volgende week gaat Heerenveen nog op bezoek bij ADO Den Haag, daarna is het werk van De Haan voorbij. "Ik kom 18 september terug, dus het wordt een lange vakantie. Daarna ga ik met Hans Vonk (technisch directeur, red.) zitten. Het idee is dat ik volgend seizoen met de jeugd ga werken. Dat ik met de trainer van de A1 een week meeloop, met hem ga zitten, daarna met de trainer van de B1, en ga zo maar door. Dan hoop ik dat ik met mijn ervaring nog wat kan betekenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen