Geen ontslag voor Maas: "Geen optie voor ons"

1 mei 2016, 23:25

Na het vertrek van Peter Bosz heeft Vitesse onder het bewind van Rob Maas een moeizame tweede seizoenshelft beleefd, waarin het Europees voetbal zelfs lijkt mis te lopen. Ondanks de onvrede onder de fans van Vitesse is de leiding niet van plan de opvolger van Bosz de laan uit te sturen.

"Dat is geen optie voor ons'', maakt directeur Joost de Wit duidelijk bij De Gelderlander. "Wij willen dit seizoen zo afmaken. We hebben nog steeds een strohalm op het halen van de play-offs. Daar houden we ons aan vast. Het kan nog steeds. Als er een theoretische kans is, dan moet je daar honderd procent voor gaan. Pas als het seizoen afgelopen is, dan zullen we de juiste beslissingen nemen voor volgend seizoen. Daar is het nu te vroeg voor. Want we hebben nog steeds een kans om ons te kwalificeren", blijft De Wit hoop houden.

Na het vertrek van Bosz naar Maccabi Tel Aviv in januari is het bergafwaarts gegaan in Arnhem. "In de winterstop word je geconfronteerd met het vertrek van de trainer'', blikt de beleidsbepaler terug. "Met de commissarissen en met de technische staf hebben we toen besloten op de weg van Peter door te gaan. Niemand kende die weg beter dan Rob Maas. Daar staan we nog steeds achter. Met de ervaringen die we nu aan het opbouwen zijn, zetten we de zaken na dit seizoen rustig op een rijtje. We zitten wekelijks bij elkaar om dingen op te lossen. Aan het eind van het seizoen neem je de beslissingen.''

Vitesse, dat momenteel tiende staat, gaat op de laatste speeldag op bezoek bij FC Twente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen