Leicester City zorgt met titel voor unieke prestatie

3 mei 2016, 08:21

Maandagavond pakte Leicester City de landstitel in Engeland omdat Tottenham Hotspur niet won bij Chelsea. Met 77 punten is de ploeg van Claudio Ranieri niet meer te achterhalen door de andere ploegen in de Premier League. Vorig seizoen eindigde Leicester nog op de veertiende plek, en daarmee is de huidige landstitel uniek.

Sinds de Premier League in de huidige vorm bestaat lukte het namelijk nog geen enkel team om kampioen te worden zonder het jaar ervoor in de top-drie te eindigen. Continuïteit in prestaties leek altijd een voorwaarde voor de titel, maar Leicester spot dit seizoen met alle wetten. Vorig jaar stond Leicester in maart nog onderaan en was degradatie angstvallig dichtbij.

Vanaf 1992, het moment waarop de Premier League in deze vorm bestaat, bleek slechts één club buiten de topclubs Arsenal, Manchester United, Chelsea en Manchester City over een heel seizoen de beste. In het seizoen 1994/1995 werd Blackburn Rovers kampioen van Engeland. Die prestatie was wel een stuk minder verrassend, aangezien Blackburn het seizoen ervoor al tweede werd.

Ook bij alle titels van de genoemde topclubs in Engeland eindigde de kampioen het seizoen ervoor altijd in de top-drie, waardoor de sprong naar de eerste plek in het seizoen erop relatief klein was. Niet alleen qua budget presteert Leicester dus het onmogelijke, maar ook qua uitgangspositie vanuit het seizoen ervoor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen