"Ben één van de beste managers, maar zo verlies ik autoriteit"

3 mei 2016, 10:37

Sinds de komst van Louis van Gaal naar Manchester United, in de zomer van 2014, presteert de club ondermaats. Vorig seizoen werd United vierde, dit seizoen lijkt Champions League-voetbal ver weg met de vijfde plaats op de ranglijst. Toch vindt Van Gaal alle kritiek op zijn positie onterecht.

"We moeten voldoen aan de verwachtingen van de grootste club van de wereld. Maar dat is niet reëel. We zitten middenin een overgangsfase en dat is niet makkelijk", zo geeft de Nederlandse oefenmeester aan in gesprek met BBC Sport. "Als de media al zes maanden schrijven dat ik praktisch al ontslagen ben, dan kan ík daar wel mee omgaan, voor mij is het niet nieuw. Maar dat is anders voor mijn spelers."

"Zij lezen dat elke dag. Wat denk je dat dat met mijn autoriteit doet? Als ik telkens wordt afgeschilderd als een 'nobody' die er niets van kan, dan doet dat iets met de mate waarin mijn spelers mijn adviezen opvolgen. Ik ben geen 'nobody', maar één van de beste managers in de wereld", aldus Van Gaal, die zoals gewoonlijk geen blad voor de mond neemt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen