Oblak aast met negende clean sheet op plek in CL-finale

3 mei 2016, 14:51

Toen Jan Oblak in de zomer van 2014 voor ongeveer 16 miljoen euro werd overgenomen van SL Benfica, konden weinig mensen bevroeden dat de Sloveense keeper met Atlético Madrid zó onpasseerbaar zou blijken. Vanavond hoopt hij met de nummer twee van de Spaanse competitie de finale van de Champions League te bereiken en voor de negende keer de nul te houden tijdens het miljoenenbal.

Alleen zijn oude club Benfica (tweemaal) en FC Barcelona wisten deze editie van de Champions League tot scoren te komen tegen Oblak. In de andere acht ontmoetingen hield hij de nul en als dat de doelman ook vanavond (dinsdag) tegen Bayern München lukt, is dat genoeg voor het bereiken van de finale. Saúl Níguez vond namelijk het net in de heenwedstrijd in Madrid. Ook in de Primera División is het bijzonder lastig om Oblak te passeren. Atlético Madrid incasseerde pas zestien treffers in 36 wedstrijden. In totaal hield Oblak sinds zijn komst naar Atlético 41 maal de nul in 68 wedstrijden. 

Diego Simeone is dan ook blij met zijn doelverdediger. In aanloop naar de wedstrijd tegen Bayern stak hij de loftrompet over hem af. "Ik heb hem altijd al gecomplimenteerd voor zijn toewijding en harde werk, met name voor de manier waarop hij een plaats in het team veroverde. Hij kwam hier, maar speelde eerst niet en raakte ook nog geblesseerd. Zijn concurrent Moyá deed het op dat moment erg goed, dus Oblak wachtte zijn kans af en bleek hard werken. Meestal krijg je dan ook je beloning. We zijn ongelofelijk blij met hem en hij heeft nog een enorme toekomst voor zich."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen