Verhaar wint Gouden Stier, ook Pastoor in de prijzen

3 mei 2016, 17:08   Bijgewerkt: 3 mei 2016, 18:06

De uitreiking van de Gouden Stier is dinsdagmiddag een Spartaans feestje geworden. Spits Thomas Verhaar mocht bij de uitverkiezing de prijs voor de beste speler van het Jupiler League-seizoen in ontvangst nemen, terwijl ook coach Alex Pastoor en verdediger Denzel Dumfries in de prijzen vielen.

Verhaar kende deze voetbaljaargang een geweldig seizoen bij Sparta, waarvoor de 28-jarige spits maar liefst 24 treffers maakte. De spits van de Rotterdamse kampioen liet bij de uitreiking concurrenten Paco van Moorsel (ook Sparta), Leon de Kogel (Go Ahead Eagles), Tarik Tissoudali (Telstar) en Ricardo Kip (Almere City FC) met lege handen achter. Overigens was AZ-spits Vincent Janssen degene die de prijs overhandigde aan Verhaar.

Zoals verwacht mocht Alex Pastoor de prijs voor beste trainer van het Jupiler League-seizoen in ontvangst nemen. De oefenmeester slaagde er dit seizoen in om met Sparta overtuigend kampioen te worden. Pastoor kreeg de prijs overhandigd van AZ-coach John van den Brom.

{image[309949][right-half][]}Ook bij de prijs voor het beste talent viel Sparta in de prijzen. De twintigjarige Denzel Dumfries was dit seizoen één van de sterkhouders in de defensie van de Rotterdamse formatie en hij kreeg daarvoor de prijs voor beste talent van de Jupiler League overhandigd. Dumfries liet Gyliano van Velzen, Vito van Crooy en Jinty Caenepeel achter zich bij de verkiezing.

Ralf Seuntjens was dinsdagmiddag de enige speler van een andere club dan Sparta die in de prijzen viel. De spits van VVV-Venlo scoorde dit seizoen 28 keer en kroonde zich daarmee tot topscorer van het Jupiler League-seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen