Pellegrini: "Probleem was gebrek aan creativiteit"

5 mei 2016, 08:44

Volgens Manchester City-manager Manuel Pellegrini is een gebrek aan creativiteit zijn ploeg fataal geworden in de halve finales van de Champions League. De Engelse club verloor woensdag in Spanje de return tegen Real Madrid met 1-0, nadat de thuiswedstrijd vorige week in 0-0 was geëindigd.

"Teleurstellend", reageerde Pellegrini na afloop voor de camera van het Britse BT Sport, toen hem werd gevraagd naar zijn mening over het spel van Manchester City. "Het was een gesloten wedstrijd, waarin beide ploegen weinig kansen kregen. Maar zij hadden geluk met hun doelpunt. Dat was een voorzet, die van richting werd veranderd en daardoor in de bovenhoek eindigde."

"Beide teams hebben hard gewerkt, maar er waren weinig kansen", vervolgde Pellegrini. De Chileense oefenmeester moest Vincent Kompany al vroeg wisselen vanwege een blessure. Het snelle uitvallen van de Belg is volgens Pellegrini geen reden voor het verlies. "Het is natuurlijk niet ideaal om zo vroeg te moeten wisselen, maar defensief hadden we geen probleem. Het probleem was dat we niet creatief waren. Dat gold ook voor Real Madrid, want ook zij hebben geen kansen gecreëerd. Daardoor zijn we altijd in de wedstrijd gebleven. We hebben het geprobeerd, maar hadden niet voldoende creativiteit."

Over de ernst van de kwetsuur van Kompany kon Pellegrini direct na de wedstrijd nog niets zeggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen