Zidane content: "We wisten dat we moesten knokken"

4 mei 2016, 23:34

In zijn eerste seizoen als coach van Real Madrid maakt Zinedine Zidane gelijk kans op de grootste prijs in het Europese clubvoetbal. De Franse oefenmeester leidde de Spaanse topclub woensdag naar de finale van de Champions League. Op eigen veld werd de return tegen Manchester City in de halve eindstrijd met 1-0 gewonnen, nadat het vorige week in Engeland 0-0 was gebleven.

"We hebben geknokt, maar we wisten ook dat we dat moesten doen", aldus Zidane op de officiële website van de UEFA. "Uiteindelijk is het ons gelukt en daar zijn we ontzettend blij mee. De spelers hebben dit verdiend. De supporters hebben de hele wedstrijd achter de ploeg gestaan en dat helpt ook altijd."

Cristiano Ronaldo, de afgelopen drie wedstrijden uitgeschakeld vanwege een spierblessure, speelde in de return de volle negentig minuten. Het verschil maakte de Portugese vedette niet, dat deed Fernando ongewild. De speler van Manchester City werkte de bal in de twintigste minuut in eigen doel na een schot van Gareth Bale uit een onmogelijke hoek.

"Cristiano speelde zoals hij dat altijd doet, maar iedereen heeft hard gewerkt en daarom staan we in de finale. Ik ben tevreden over hetgeen er is gebeurd", vervolgde Zidane. In de finale op 28 mei in Milaan is stadgenoot Atlético de tegenstander. "De eindstrijd zal volledig in evenwicht zijn, maar hier gaan we eerst van genieten. Dit is een mooie dag", besloot Zidane.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen