Sevilla voor derde jaar op rij in finale Europa League

5 mei 2016, 23:40

Voor het derde jaar op rij staat Sevilla in de finale van de Europa League. De formatie van trainer Unai Emery won donderdag in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán de return tegen Shaktar Donetsk in de halve eindstrijd met 3-1, wat ruim voldoende was om de finale te bereiken. De eerste ontmoeting in Oekraïne was vorige week in 2-2 geëindigd.

In de tweede helft nam Sevilla alsnog afstand van Shaktar. Al in de tweede minuut na de doelwissel tekende Gameiro met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-1. Na een mooie pass van Grzegorz Krychowiak omspeelde hij de keeper, waarna hij de bal in het doel werkte. Twaalf minuten daarna was Mariano verantwoordelijk voor de 3-1. De opgekomen verdediger schoot de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in het Shaktar-doel.

Sevilla neemt het op 18 mei in de finale op tegen Liverpool, dat Villarreal over twee duels met 3-1 versloeg. In de afgelopen twee seizoenen wisten de Andalusiërs de Europa League te winnen, door in de eindstrijd af te rekenen met achtereenvolgens Benfica en Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen