Liverpool steekt stokje voor Spaanse heerschappij

5 mei 2016, 23:07   Bijgewerkt: 5 mei 2016, 23:39

Liverpool heeft voorkomen dat de Europa League-finale, net als de eindstrijd in de Champions League, een Spaanse aangelegenheid wordt. De ploeg van manager Jürgen Klopp won donderdag op het sfeervolle Anfield de return tegen Villarreal in de halve finale met 3-0 en werkte daarmee de 1-0 nederlaag van vorige week in de uitwedstrijd ruim weg.

Villarreal had een goede kans om zich bij Sevilla in de EL-finale te voegen, aangezien het vorige week de thuiswedstrijd tegen Liverpool bij de laatste vier op het nippertje met 1-0 had gewonnen. Op Anfield kwam de equipe uit de regio Castellon er echter nauwelijks aan te pas. Na een prachtig eerbetoon aan de 96 slachtoffers van de Hillsborough-ramp zocht Liverpool direct nadat het eerste fluitsignaal had geklonken de aanval.

Adam Lallana was in de dertiende minuut dicht bij een verdubbeling van de marge voor Liverpool; de aanvaller schoot na een pass van James Milner voorlangs. Liverpool bleef voor de pauze de betere ploeg en dat was in het begin van de tweede helft niet anders, al liet de 2-0 tot de 63ste minuut op zich wachten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen