Sevilla wéér naar finale: "Speciaal toernooi voor ons"

6 mei 2016, 08:18

Het is ongelofelijk, maar waar. Voor het derde jaar op rij heeft Sevilla de kans om de Europa League op haar naam te schrijven. Dankzij een 3-1 overwinning op Shaktar Donetsk plaatsten de Andalusiërs zich voor de eindstrijd van het toernooi in het St. Jakob-Park in Basel.

Sevilla won over twee duels met 5-3 van Shaktar en kwalificeerde zich zodoende overtuigend voor de finale. De 'cupfighters' gaan zodoende voor een loepzuivere hattrick. "Ik denk dat alle fans van Sevilla iets speciaals voelen bij dit toernooi, omdat het ons heel veel heeft gegeven. Het was weer een prachtige en bijzondere dag", sprak coach Unai Emery na de return tegen Shaktar, waarin Kevin Gameiro weer eens de grote man was met twee goals.

"De spelers werken keihard en daar moeten we mee doorgaan. Terwijl we dat doen, moeten we ook van alles genieten", vindt Emery. "We zijn mensen, geen stenen. Daarom moeten we ook genieten van mooie prestaties, die tot stand zijn gekomen door hard werken. Iedere speler geniet er ook op zijn eigen manier van."

In de finale in Zwitserland is Liverpool de tegenstander. "Ook zij hebben veel redenen om de cup te winnen. Het is een prijs, het geeft je toegang tot de poulefase van de Champions League en het is gewoon een historierijke club. Het wordt een fabuleuze en gelijkwaardige finale", denkt de 44-jarige Emery.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen