Faber: "Onszelf nog één keer helemaal leeg spelen"

6 mei 2016, 19:06

NEC had vorige week een grote stap naar deelname aan de play-offs om Europees voetbal kunnen zetten, maar in de eigen Goffert werd verloren van Roda JC Kerkrade. Daardoor vielen de Nijmegenaren buiten de top-acht, want betekent dat ze komende zondag in de slotwedstrijd niet mogen verliezen. NEC moet alleen wel op visite bij bekerwinnaar Feyenoord.

"Het zal niet gemakkelijk worden, maar we gaan kansen krijgen en daarin zullen we scherp moeten zijn", zegt coach Ernest Faber op de clubwebsite. Feyenoord speelt nergens meer voor, maar dat ziet Faber niet direct als een voordeel. "Zij móeten niet meer en dat kan wellicht net dat beetje vrijheid geven. Ik verwacht dat ze in deze laatste wedstrijd van het seizoen, in een uitverkocht huis, een mooie voetbalmiddag willen geven en vol op de aanval zullen gaan. Het is aan ons om dat te neutraliseren en zorgvuldig om te gaan met de ruimtes die wij gaan krijgen. Bovenal zal ik onze jongens meegeven dat ze moeten genieten van de ambiance en dat moet uiteindelijk de energie opleveren en de drijfveer zijn om daar een goed resultaat te boeken."

Vlak voor de winterstop wist NEC thuis te winnen van Feyenoord, al kan Faber daar weinig mee. "We zaten destijds allebei in een heel andere fase van de competitie. Het enige dat ik uit die wedstrijd mee zal nemen naar zondag is de ongekende werklust die iedereen die middag heeft getoond. Op karakter en inzet hebben we destijds die 0-1 achterstand omgebogen en als we diezelfde strijd en vechtlust zondag in De Kuip nog een keer kunnen opbrengen, dan voorzie ik wel iets moois. Wij moeten allereerst zelf een heel goede dag hebben en zij misschien een wat mindere, maar in voetbal is niets onmogelijk", aldus Faber. "We moeten onszelf nog één keer helemaal leeg spelen, nog één keer alles geven; het wordt een mooie uitdaging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen