White Star krijgt geen licentie voor eerste klasse

6 mei 2016, 23:06

White Star Brussel speelt volgend seizoen toch niet in de Belgische eerste klasse. De club uit Sint-Jans-Molenbeek heeft geen licentie verkregen om op het hoogste voetbalniveau van België uit te kunnen komen.

White Star Brussel werd afgelopen weekend kampioen in de tweede klasse en mocht zich aanvankelijk dus verheugen op promotie. De ploeg kreeg echter geen licentie voor de eerste klasse. Dat pikte White Star Brussel niet; het stapte naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport BAS, maar ving daar vrijdag bot. KAS Eupen, de nummer twee van de tweede klasse, profiteert en speelt volgend seizoen in plaats van White Star Brussel op het hoogste niveau.

Er zullen niet veel mensen rouwig zijn om het besluit van het BAS, aangezien de club slechts een paar honderd toeschouwers per wedstrijd trekt. De club heeft niet eens een eigen stadion, geen sponsoren en kampt met een schuld van ongeveer 4 miljoen euro. White Star Brussel, toen nog White Star Woluwe geheten, werd drie jaar geleden door investeerders uit Dubai gered van een faillissement. Sindsdien is echter onduidelijk wie de leiding heeft over de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen