Ten Hag: "We willen afsluiten met iets tastbaars"

7 mei 2016, 12:07

FC Utrecht en AZ strijden zondag in de Galgenwaard in een onderling duel om de vierde plaats in de Eredivisie, goed voor rechtstreekse deelname aan de voorronde van de Europa League. De Alkmaarders reizen met een voorsprong van drie punten naar de Domstad.

"De tik die we kregen tijdens de bekerfinale, lag als een deken over de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Vitesse. In de tweede helft draaiden we die partij om", aldus Utrecht-coach Erik ten Hag, doelend op de 1-3 zege van vorige week, op de clubwebsite. "Toen kwam de ware aard van de ploeg boven. Tegen AZ hebben we twee helften nodig zoals die tweede helft in Arnhem."

Details zullen het verschil maken tegen AZ, verwacht Ten Hag. "Het publiek kan als een twaalfde man fungeren. Door een positieve houding aan te nemen, twee keer 45 minuten lang. Doen de supporters dat, dan kunnen zij daarmee de ploeg helpen", stelt hij. "Dan kan er iets ontstaan, hier in Stadion Galgenwaard."

FC Utrecht maakt dit seizoen van alle clubs in de Eredivisie de meeste goals in de slotfase. "Dat is geen garantie voor zondag. Maar het is wel een kunstje dat we al een aantal keer hebben geflikt dit seizoen", weet Ten Hag. "Die wetenschap zal de ploeg sterken: 'we kunnen het, we hebben het in ons'. We zijn dit seizoen op de goede weg en willen afsluiten met iets tastbaars. Daar is alles op geënt. Daar gaan we zondag vol voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen