Leicester luistert kampioensfeest op met zege

7 mei 2016, 20:26

Leicester City heeft haar eerste wedstrijd als kampioen van Engeland opgeluisterd met een ruime zege. De stuntclub van manager Claudio Ranieri was zaterdag in het eigen King Power Stadium met 3-1 te sterk voor middenmoter Everton.

Voor de aftrap werd uitgebreid stilgestaan bij de historische prestatie van Leicester City. The Foxes kroonden zich vorige week voor het eerst in de geschiedenis tot kampioen van Engeland. Zelf speelden ze zondag met 1-1 gelijk bij Manchester United, maar een dag later kon de champagne alsnog ontkurkt worden doordat achtervolger Tottenham Hotspur op visite bij Chelsea een 0-2 voorsprong uit handen gaf (2-2).

Een optreden van de wereldberoemde zanger Andrea Bocelli op de middenstip, dat Ranieri zichtbaar emotioneerde, behoorde tot de festiviteiten bij Leicester City voor het duel met Everton. Jamie Vardy zorgde al in de vijfde minuut voor nog meer sfeer in het stadion. De dit seizoen doorgebroken spits - toch al 29 jaar - opende op dat moment de score. Hij trof doel na een voorzet vanaf rechts van Andy King. Laatstgenoemde was in de 33ste minuut verantwoordelijk voor de 2-0, door raak te schieten na een fraaie actie van Premier League-speler van het jaar Riyad Mahrez.

Uit een strafschop tekende Vardy in de 65ste minuut voor de 3-0. Zeven minuten later had de Engelsman zijn hattrick kunnen voltooien en zijn 25ste doelpunt van het seizoen kunnen maken, maar ditmaal schoot hij vanaf elf meter hoog over. Kevin Mirallas redde in de slotfase de eer voor figurant Everton.