Leicester City viert feest: "Een prachtig verhaal"

7 mei 2016, 22:25   Bijgewerkt: 8 mei 2016, 11:27

Nadat Leicester City afgelopen maandag door een gelijkspel van Tottenham Hotspur op visite bij Chelsea al kampioen van Engeland was geworden, kreeg de stuntclub van manager Claudio Ranieri zaterdag de bijbehorende bokaal uitgereikt. Dat gebeurde op een feestavond in het eigen King Power Stadium, waarbij Everton met 3-1 werd verslagen.

"Vroeger wilde ik voetballer worden, maar toen ik inzag dat ik daar niet goed genoeg voor was, ben ik de andere kant opgegaan", zegt Ranieri, toch goed voor ruim driehonderd wedstrijden in het profvoetbal, tegen het Italiaanse FOX Sports. De oefenmeester was voor de aftrap geëmotioneerd bij het optreden van Andrea Bocelli op de middenstip. "Ik vond het geweldig dat hij me voor Pasen belde en vertelde dat hij graag wilde komen zingen bij ons, in Leicester."

Jamie Vardy is misschien wel de meest opvallende speler in de selectie van Leicester City. De 29-jarige aanvaller speelde vier jaar geleden nog op het vijfde niveau van Engeland, maar maakte deze jaargang 24 goals. Dat hadden er 25 kunnen zijn, maar tegen Everton miste hij zaterdag een strafschop. Eerder in de wedstrijd had Vardy al twee keer gescoord. "Het was fantastisch geweest als ik die penalty had benut en mijn hattrick voor eigen publiek had voltooid. Maar wie weet waar die strafschop is geëindigd", glimlachte Vardy, doelend op het feit dat hij de bal hoog over schoot. "Het is hoe dan ook een ongelooflijk seizoen geweest. Ik heb geen woorden om dit te beschrijven."

Leicester City zag zichzelf afgelopen maandag voor de televisie van Vardy kampioen worden. "Dit was echt een bijzondere week", stelt Vardy. "Het was geweldig. We zijn maandag de straat opgegaan om feest te vieren met de supporters. Ik weet niet wat we vandaag nog gaan doen, na het feest in het stadion. Dat zullen we wel zien. Maar aan het einde van dit seizoen gaan we zeker nog iets doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen