Verliezend Utrecht moet vierde plek aan AZ gunnen

Ger
8 mei 2016, 16:31   Bijgewerkt: 8 mei 2016, 17:07

FC Utrecht heeft in een rechtstreeks duel met AZ niet voor een stunt weten te zorgen door alsnog vierde te worden. De verliezend bekerfinalist ging op eigen veld met 1-3 onderuit. Door die nederlaag moet Utrecht zich tevreden stellen met een plek in de play-offs.

Utrecht en AZ maakten in de Galgenwaard in een onderling duel uit welke ploeg rechtstreekse plaatsing voor de derde voorronde van de Europa League zou afdwingen. Voor de thuisploeg was de opdracht vooraf duidelijk: de concurrent uit Alkmaar moest met drie treffers verschil verslagen worden om het negatieve verschil in doelsaldo weg te poetsen. Utrecht kon daarbij vertrouwen putten uit de recente resultaten tegen AZ. De Domstedelingen wonnen de laatste zes thuiswedstrijden tegen de Noord-Hollanders, waarvan drie met drie of meer doelpunten verschil.

"Ik verwacht dat FC Utrecht er met de steun van hun supporters meteen opklapt. Het wordt een gekkenhuis, dat is mooi", blikte John van den Brom vrijdag vooruit naar het duel. De voorspelling van de AZ-trainer kwam, ongetwijfeld tot zijn eigen opluchting, totaal niet uit. Door een doelpunt van Ridgeciano Haps haalden de Noord-Hollanders al in de tweede minuut de angel uit de wedstrijd. Het aangeslagen Utrecht kwam die mokerslag in de eerste helft eigenlijk niet meer te boven. De thuisploeg had weliswaar veel balbezit, maar grote kansen bleven achterwege. Een omhaal van Sébastien Haller was een spaarzaam hoogtepunt.

AZ gooide het duel nog voor het rustsignaal definitief in het slot. Dabney dos Santos profiteerde optimaal van knullig balverlies van Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel: 0-2. Naast de tegengoals verliep de eerste helft ook op een ander vlak dramatisch voor de thuisploeg. Ramon Leeuwin en Timo Letschert moesten vroegtijdig van het veld met blessures. Na de hervatting deed Utrecht nog wel iets terug via Rico Streider, maar dankzij een treffer van topschutter Vincent Janssen had AZ toch het slotakkoord.

Voor Utrecht is het missen van de vierde plaats in de eindrangschikking een nieuwe domper. De manschappen van Ten Hag grepen onlangs ook al naast de winst in het toernooi om de KNVB Beker. Door de play-offs om Europees voetbal winnend af te sluiten kan Utrecht het seizoen later deze maand evenwel alsnog positief afsluiten.

[photo,97793,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen