De Haan baalt dat hij Heerenveen niet aan de praat kreeg

Jw
8 mei 2016, 17:25

Foppe de Haan nam vanmiddag met een gelijkspel afscheid als trainer. De interim-trainer van SC Heerenveen laat de Friese club achter met een twaalfde eindnotering in de Eredivisie, waar hij na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1) zijn onvrede over uitte.

"Daar ben ik niet tevreden over", was De Haan na afloop stellig tegenover FOX Sports. "We hebben in cruciale wedstrijden meerdere punten laten liggen en dat ook op een heel onnozele manier. Zo misten we een penalty tegen NEC, waarbij iemand nog naar de strafschopnemer toe liep om wat te zeggen. Dat vond ik wel heel typerend. We zijn een beetje te jong en daardoor soms heel naïef. Als we daar beter mee om waren gegaan, hadden we nog wel mee kunnen spelen om de play-offs."

"Maar goed, je hebt het er mee te doen. Er zitten een paar tussen die heel aardig kunnen voetballen, maar we zijn ook heel kwetsbaar. Ik ben zelf niet tevreden over mijn terugkeer. Het is niet zo dat ik daar slapeloze nachten van heb, maar ik neem het mezelf kwalijk dat ik het niet aan de praat heb gekregen", aldus De Haan, die een duidelijk verschil zag met de eerdere teams die hij onder zijn hoede had. "Bij elk team dat ik heb gehad, kwam er na een tijdje echt goed voetbal in. Dat was nu bij vlagen, maar over lange termijn is dat niet gelukt. Dat is wel frustrerend, ja."

"Het was een moeilijk proces en ik moest echt duwen. Dat kost veel energie, maar daar heb ik gelukkig genoeg van", aldus De Haan, die de clubleiding een advies meegeeft. "Als je een stap wilt maken, moet je er één of twee oudere jongens bij halen, die weten waar Abraham de mosterd haalt. Als dat lukt, dan heb je de boel wel voor elkaar. Het is niet zo ingewikkeld."

De Haan gaat weer genieten van zijn pensioen. "Ik ga op pad met de camper en dan ben ik ook echt een tijdje weg, hoor", lacht de Fries.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen