Fiorentina stelt ticket voor Europa League veilig

8 mei 2016, 17:44

Fiorentina is verzekerd van Europees voetbal met deelname aan de Europa League. De nummer vijf van de ranglijst in Italië had daarvoor genoeg aan een gelijkspel tegen Palermo (0-0).

Door de puntendeling valt Fiorentina niet meer in te halen door Sassuolo. Sassuolo kan qua puntenaantal weliswaar gelijkkomen met Fiorentina, maar dan telt in de Serie A het onderlinge resultaat. Dat spreekt in het voordeel van Fiorentina.

Lazio

Het duel tussen Carpi en Lazio was knotsgek te noemen. Wesley Hoedt viel na zestien minuten uit, terwijl Carpi twee strafschoppen miste in de eerste helft. Beide keren kreeg aanvaller Jerry Mbakogu de bal niet voorbij de doelman.

Door de onbenutte penalty's wist Lazio voor rust een 0-2 voorsprong te nemen via Milan Bisevac en Antonio Candreva. Vlak voor rust gooide Miroslav Klose het duel op slot met de 0-3. Mbakogu redde vlak voor tijd de eer met een tegentreffer.

Lazio eindigde de wedstrijd met negen spelers. Zeven minuten voor tijd moest Lucas Biglia vertrekken met zijn tweede gele kaart. In de blessuretijd kreeg invaller Filip Dordevic een directe rode kaart. Voor Carpi is na de nederlaag degradatie weer dichterbij gekomen.