Van Hanegem: "Deze ontknoping was helemaal niet leuk"

9 mei 2016, 07:55

Willem van Hanegem zag zondag tijdens de laatste speelronde van het eredivisieseizoen een bizar scenario in werking treden. Ajax liet de landstitel glippen door een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap en PSV profiteerde optimaal met een 1-3 overwinning bij PEC Zwolle. "Dat PSV toch nog de titel heeft gewonnen, bestaat niet!", zegt Van Hanegem.

"We zeggen dat het eigenlijk niet kan dat Leicester City kampioen van Engeland is geworden. Dit is zo'n zelfde geval. Dit kan dus ook niet. Ongelooflijk. Of hebben we met z'n allen De Graafschap onderschat?", vraagt Van Hanegem zich af in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ik hoor mensen zeggen dat deze ontknoping leuk was. Maar het is helemaal niet leuk", stelt de voormalig international. "Het zal je maar overkomen. Dit zullen de spelers van Ajax hun leven lang met zich moeten meedragen."

"Dat Ajax het toch nog uit zijn handen liet glippen, heeft misschien met kwaliteit te maken, maar vooral met de spanning", denkt Van Hanegem. "Toch vind ik het onbegrijpelijk dat dit is gebeurd. Na die 1-1 van De Graafschap hadden ze nog ruim een half uur om nog een doelpunt te maken. Dat had voor Ajax, hoe jong de ploeg ook is, genoeg moeten zijn. Dan vreet je het gras op. Je kunt verdimme kampioen worden!", beklemtoont De Kromme.

Van Hanegem vindt het kampioenschap van PSV wel terecht. "PSV heeft in Nederland duidelijk de meeste kwaliteiten in huis. Het had ook al voor afgelopen weekend kampioen moeten zijn. Maar ze hebben eigenlijk alleen in de Champions League echt aangetoond dat ze over een goede ploeg beschikken. In de Eredivisie heeft PSV het een aantal keren lelijk laten afweten, en niet eens tegen hoogvliegers. Ook Ajax heeft vaak niet goed gespeeld, maar die ploeg heeft wel iets meer flair. Nadat ze in Eindhoven van PSV hadden gewonnen, hadden ze die titel natuurlijk gewoon moeten pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen