Janssen is de topscorer: "Dit zal me altijd bijblijven"

9 mei 2016, 08:22

Nu de laatste speelronde van het reguliere eredivisieseizoen ten einde is, kunnen we de balans opmaken. We kunnen concluderen dat Vincent Janssen de topscorer van de competitie is geworden. De spits van AZ bracht zondag in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht zijn seizoenstotaal op 27 doelpunten.

Janssen is zeer trots op zijn prestatie. "Dit zal me de rest van mijn leven bijblijven", zegt hij op de website van AZ over de topscorerstitel. "Ik hoorde het na de wedstrijd van de teammanager. Een mooi moment. Daar ben ik hartstikke trots op en ontzettend blij mee. Ik probeerde er tijdens de wedstrijd niet te veel op te focussen, maar toen het uiteindelijk zover was, voelde het fantastisch", glimlacht Janssen.

Dankzij de overwinning in Utrecht heeft AZ zich verzekerd van een plaats in de laatste voorronde van de Europa League. "Een mooie teamprestatie. Dit hebben we verdiend. We kwamen vroeg voor en maken vervolgens ook nog de 0-2. Dan lijkt het heel makkelijk, maar we hebben hard geknokt met z'n allen en er heel veel energie in gestoken", aldus Janssen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen