Platini spreekt van 'diep onrecht', Van Praag zwijgt

9 mei 2016, 12:56

Het internationale sporttribunaal CAS maakte maandagochtend bekend dat de schorsing van Michel Platini teruggebracht werd naar vier jaar. Daar was de Fransman absoluut niet over te spreken, waardoor hij meteen besloot om zijn taken bij de UEFA [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/297469/platini-houdt-het-na-uitspraak-meteen-voor-gezien/,_blank,neer te leggen]. De voormalig preses van de Europese voetbalbond baalt stevig.

In een statement maakt Platini zijn onvrede kenbaar. "Ik doe afstand van mijn taken als voorzitter van de UEFA, om me volledig te richten op het bewijzen van mijn onschuld voor de Zwitserse rechters. Er is sprake van diepe onrechtvaardigheid", zei de woedende Fransman, die eerder zijn schorsing van acht jaar teruggedrongen zag worden naar zes jaar. Nu moet hij het dus met vier jaar straf doen.

Michael van Praag is een gegadigde om Platini op te volgen op als UEFA-voorzitter, maar hult zich in nevelen over de kwestie. "De Europese landen komen op 18 mei bijeen in Basel en dat moet leiden tot een gezamenlijk standpunt van de UEFA. We moeten een oplossing vinden voor deze kwestie. De KNVB vindt dat Europa eenheid moet uitstralen", liet Van Praag via een woordvoerder weten aan het ANP.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen