AZ-topscorer Janssen winnaar van Johan Cruijff Prijs

10 mei 2016, 14:06

Vincent Janssen heeft, naast de topscorerstitel, nog een mooie onderscheiding overgehouden aan dit seizoen. De spits is verkozen tot Talent van het Jaar en krijgt, als gevolg daarvan, de Johan Cruijff Prijs. Een onderdeel van deze prijs is dat Janssen een Cruyff Court mag laten aanleggen op een locatie naar keuze.

Als winnaar van de Johan Cruijff Prijs treedt Janssen in de voetsporen van Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Miralem Sulejmani, Eljero Elia, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Adam Maher, Marco van Ginkel, Davy Klaasen en Memphis Depay. "Ik ben ontzettend vereerd dat ik door deze jury gekozen ben tot Talent van het Jaar", reageert de spits op de website van AZ. "Uiteraard vind ik het fantastisch dat ik een locatie mag kiezen voor een Cruyff Court met mijn naam."

De jury voor de Johan Cruijff Prijs bestond dit jaar uit Frank de Boer, Philip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Foppe de Haan, Youri Mulder en Willy Dullens. "Vincent Janssen heeft het in zijn eerste jaar in de Eredivisie fantastisch gedaan. Niet alleen zet hij veel van zijn schoten om in goals, maar hij is ook een teamspeler die goed aanspeelbaar is, een tweebenige speler, zeer scherp voor de goal en hij laat elke wedstrijd een enorme werklust zien. De manier waarop hij zich heeft ontwikkeld via de jeugd van Feyenoord, Almere en vervolgens AZ en Oranje is tevens erg interessant om te zien", legt jurylid Jonk de keuze voor Janssen uit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen