Kalezic kan biezen pakken na 'laatdunkende' uitlatingen

10 mei 2016, 15:56

Roda JC gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Darije Kalezic is met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld, zo meldt de officiële clubwebsite van de Limburgers. Hij speelde zich met Roda JC veilig door veertiende te eindigen in de Eredivisie en voldeed daarmee aan de doelstelling van de club.

Toch speelde er meer bij Roda JC. "Kalezic liet zich afgelopen zondag na afloop van de competitie in diverse media zeer laatdunkend uit over Technisch Directeur Ton Caanen. Kalezic heeft met zijn uitlatingen de grens van het betamelijke overschreden. Vanwege de onhoudbare situatie die hierdoor is ontstaan heeft Roda JC zich genoodzaakt gezien Kalezic per direct op non-actief te stellen", zo valt te lezen op de clubwebsite.

Kalezic zei na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen, die werd verloren van Willem II (2-3), tegen Fox Sports: "Ik heb een prima relatie met Caanen. Alleen kun je wel zien dat hij zijn hele leven niet in aanraking is geweest met het eerste elftal van een betaaldvoetbalclub. Misschien is hij vroeger te lang autoverkoper geweest. Maar ik moet zeggen dat hij goed zijn best doet om zich te ontwikkelen op voetbalgebied, dus daarom heb ik verder een prima relatie met hem."

Het werkte niet in het voordeel van Kalezic dat de thuiswedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion vaak niet bol stonden van het spektakel. De in Zwitserland geboren oefenmeester met Bosnische ouders werkte in zijn eerdere trainerscarrière onder meer voor De Graafschap, SV Zulte Waregem, Jong PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen