Van Gaal voelt druk voor bezoek aan West Ham

10 mei 2016, 17:59

Manchester United-manager Louis van Gaal weet dat er vanavond gewonnen moet worden bij West Ham United. Als de formatie van de Nederlandse tacticus in Londen de volle drie punten pakt, dan neemt het de vierde plaats in de Premier League over van Manchester City.

De nummer vier van Engeland plaatst zich voor de voorronde van de Champions League, de nummer vijf moet genoegen nemen met een Europa League-ticket. "We moeten onze wedstrijden winnen, want anders komen we niet bij de eerste vier. Dat is de druk die op onze schouders ligt. We moeten tot het einde knokken", zegt Van Gaal tegen de BBC. Manchester United speelt vanavond een inhaalwedstrijd bij West Ham, het sluit de competitie komende zondag af tegen AFC Bournemouth (thuis). Manchester City bezoekt dan Swansea City.

"West Ham is een heel goede ploeg, ze staan niet voor niets zesde", analyseert Van Gaal de eerstvolgende opponent. In de kwartfinale van de FA Cup won Manchester United na een replay van West Ham. "Maar we hadden toen wel geluk. Volgens mij was onze overwinning wel verdiend, maar we hadden mazzel dat in de laatste minuut een goal van West Ham werd afgekeurd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen