Van Praag verwacht pas verkiezing in september

10 mei 2016, 20:47

Michael van Praag kan wellicht volgende week woensdag laten weten of hij kandidaat is voor het voorzitterschap van de UEFA. De Europese voetbalunie komt dan in Basel bijeen om te praten over de situatie die is ontstaan na het aftreden van Michel Platini, wiens schorsing maandag door het internationaal sporttribunaal CAS van zes jaar werd teruggebracht tot vier.

"Ik wil echt niet flauw doen, maar het is nu niet verstandig om uitspraken te doen. En speculeren heeft ook geen zin, maar ik kan me zo voorstellen dat er na die vergadering meer valt te vertellen", zegt Van Praag tegen het ANP. De KNVB-voorzitter verwacht niet dat de opvolger van Platini al voor het EK van komende zomer in Frankrijk bekend is.

"De kans is groot dat er verkiezingen komen", stelt Van Praag. "In dat geval moeten kandidaten campagne kunnen voeren. Ik denk dat die verkiezingen dan in september worden gehouden. Ik vind het overigens heel netjes dat we nu pas over de opvolging van Platini gaan praten. Het was wel zo netjes om die uitspraak van het CAS af te wachten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen