Van Gaal hijst witte vlag niet: "Het is nog mogelijk"

11 mei 2016, 08:07

Manchester United had dinsdag de uitgelezen mogelijkheid om over aartsrivaal Manchester City heen te wippen op de ranglijst en daarmee uitstekende papieren voor Champions League-voetbal te krijgen, maar liet deze jammerlijk liggen. De Engelse topclub ging op bezoek bij West Ham United, dat in stijl afscheid nam van Upton Park, met 3-2 ten onder. Manager Louis van Gaal baalt van het peperdure verlies in het spektakelstuk.

Ondanks de zeperd bij West Ham blijft Van Gaal nog wel hopen op plaatsing voor de Champions League. "Het blijft hetzelfde verhaal. We hebben het niet in eigen handen. Toch is het nog steeds mogelijk. We kunnen Manchester City nog steeds voorbijstreven, aangezien zij nog tegen Swansea City spelen. Dat is een lastige tegenstander", zegt Van Gaal in gesprek met Sky Sports.

Zelf neemt Man United het in de laatste speelronde op tegen AFC Bournemouth. "Dat wordt ook niet eenvoudig, we moeten eerst deze teleurstelling verwerken. Als je een 1-0 achterstand ombuigt in een 1-2 voorsprong, dan doet het pijn om alsnog te verliezen. Het is een gemiste kans", aldus Van Gaal. "We hadden het vooral moeilijk met standaardsituaties. We gaven ook te veel vrije trappen weg. West Ham had ook een beetje geluk."

Als Man City op de slotdag in het Liberty Stadium van Swansea wint, dan kan Man United geen CL-voetbal meer bewerkstelligen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen