Excelsior landskampioen op basis van de begroting

11 mei 2016, 09:18

Als het aantal punten afgezet wordt tegen de begroting van de verschillende clubs uit de Eredivisie, dan kunnen we Excelsior als kampioen van Nederland bestempelen. Dat stelt hoogleraar Menno Fenger van de Erasmus Universiteit. Op haar clubwebsite kondigt Excelsior dit 'aardigheidje' met trots aan.

De Kralingers hebben op basis van de begroting zes punten per miljoen euro gepakt. Ter illustratie: landskampioen PSV verzamelde 1,33 punten per miljoen euro. "Ik keek wat er gebeurde als je simpelweg het aantal punten deelt door begroting. In principe niet zo opmerkelijk. We kennen dit als de Cobb-Douglas productiefunctie, die in dit geval nog sterker afvlakt dan een normale productiecurve omdat er een maximum zit aan het aantal punten dat je kunt halen. Je kunt investeren wat je wilt, meer dan 34 x 3 = 102 punten zul je nooit halen. Het is niet meer dan een aardigheidje, maar wel grappig om te zien voor onze 'buren'", nuanceert Fenger.

Met dertig punten uit 34 duels werd Excelsior dit seizoen vijftiende in de Eredivisie, wat goed was voor rechtstreekse handhaving op het hoogste niveau.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen