Newcastle United treurt, Shearer verwacht exit Benitez

12 mei 2016, 11:22

Dankzij een 3-0 overwinning van Sunderland op Everton is het doek definitief gevallen voor Newcastle United. The Magpies gelden nog altijd als een roemruchte club met een grote achterban en investeerden de afgelopen seizoenen miljoenen euro's op de transfermarkt, maar slaagden er desondanks niet in om degradatie naar het Championship te vermijden. Dat doet pijn op St. James' Park.

Voor de tweede keer in zeven jaar is Newcastle gedegradeerd. "Het proces van evalueren van alles wat misgegaan is en beter moet, is al begonnen", zegt Newcastle-directeur Lee Charnley. "We zijn kapot van de degradatie, net als iedereen die deze club een warm hart toedraagt. We weten dat de fans weet wat de plannen voor de toekomst zijn. We zijn de supporters dankbaar voor de geweldige steun en betreuren het dat ze niet krijgen wat ze verdienen."

Clubicoon Alan Shearer denkt dat manager Rafael Benitez zal vertrekken bij Newcastle, omdat hij de missie voor lijfsbehoud niet kon volbrengen. "Hij is een manager met een geweldige staat van dienst en een goed cv. Ik zie het daarom niet gebeuren dat hij in het Championship gaat werken. Toch zou ik het graag zien: dat zou briljant zijn", aldus Shearer bij de BBC.

Bij Newcastle staan de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Siem de Jong, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen