Tottenham houdt Pochettino nog jaren op White Hart Lane

12 mei 2016, 13:28   Bijgewerkt: 12 mei 2016, 14:00

Tottenham Hotspur heeft een onbegrensd vertrouwen in Mauricio Pochettino en kondigt met trots aan dat de Argentijnse manager nog jaren voor de Noord-Londense club behouden blijft. De 44-jarige oefenmeester heeft zijn contract op White Hart Lane tot medio 2021 (!) verlengd. Dat hebben de Spurs via de officiële clubkanalen bevestigd.

Pochettino heeft een trainerspad afgelegd waar hij trots op kan zijn. De Zuid-Amerikaan, die als speler voor Newell's Old Boys, Espanyol, Paris Saint-Germain en Bordeaux uitkwam, begon zijn loopbaan als coach in 1991 bij de Argentijnse jeugdelftallen. In 2009 kreeg hij de kans bij Espanyol, waar hij 3,5 jaar aan de leiding stond. Toen werd hij weggeplukt door Southampton. Daar kende hij een succesvol jaar, waarmee hij een transfer naar Tottenham afdwong. Bij Southampton werd de manager opgevolgd door Ronald Koeman.

Bij de Spurs doet Pochettino het ook ronduit uitstekend. Met een aantrekkelijke speelstijl en de uitstekende ontwikkeling van een aantal jonge spelers was hij dit seizoen zelfs lang in de race voor de landstitel. Na een 2-2 remise tegen Chelsea spatte de kampioensdroom van Tottenham echter uiteen. Leicester City ging tot verbazing van vriend en vijand met de titel aan de haal.

"Ik kan niet blijer zijn met dit nieuwe contract", zegt de dolgelukkige Pochettino over zijn langere verblijf op White Hart Lane. "Dit was een eenvoudige keuze voor mij en mijn staf, aangezien we hier veel waardering voelen. Op dit moment is er geen betere plaats om te zijn", aldus de Argentijn. "We kennen een geweldig seizoen en zijn ervan overtuigd dat dit pas het begin is."

Tottenham gaat op de slotdag van het Premier League-seizoen op bezoek bij het reeds gedegradeerde Newcastle United. Bij een overwinning is de tweede plaats een feit voor de Spurs, die al zeker zijn van een ticket voor de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen