KNVB kan Advocaat-nieuws (nog) niet bevestigen

12 mei 2016, 14:58

De KNVB heeft donderdagmiddag gereageerd op de berichten dat Dick Advocaat bij de voetbalbond aan de slag gaat als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Het laat bij monde van haar directie weten dat het nieuws op dit moment niet bevestigd kan worden.

Dat wil niet meteen zeggen dat de berichtgeving onjuist is. "Zodra dat wel kan, laten we dit weten", stelt de KNVB namelijk. Het is dus even afwachten, maar de NOS lijkt het met haar bericht wel bij het rechte eind te hebben. Het zou betekenen dat de imposante carrière van Dick Advocaat als trainer wederom een opvallende wending neemt. De 68-jarige Hagenaar was eerder al twee keer assistent-bondscoach én twee keer bondscoach bij Oranje.

De technische staf van de nationale ploeg van Nederland bestaat nu nog uit Blind en zijn assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij, maar laatstgenoemde geeft er na de vriendschappelijke interlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk de brui aan. Advocaat lijkt dus te worden aangesteld als zijn opvolger. De ervaren oefenmeester was dit seizoen als adviseur verbonden aan Feyenoord, waar hij Giovanni van Bronckhorst ondersteunde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen