Everton bevestigt: Martinez vertrekt per direct

Jw
12 mei 2016, 17:39

Everton en Roberto Martinez zijn donderdag uit elkaar gegaan. De 42-jarige trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van dit seizoen en in onderling overleg is de samenwerking beëindigd. De Premier League-club heeft het nieuws bevestigd via de officiële kanalen.

Engelse media namen eerder vandaag al een voorschot op het ontslag van Martinez. De Spaanse tacticus arriveerde in 2013 in Liverpool, nadat hij indruk had gemaakt als trainer bij Wigan Athletic. Hij boekte in totaal 62 overwinningen in 143 wedstrijden. Na een uitstekend debuutseizoen, waarin hij met Everton op de vijfde plaats eindigde in de Premier League, kwam er de klad in. Met een elfde positie vorig jaar en een huidige twaalfde positie is Everton uitgegroeid tot een middenmotor, terwijl The Toffees zo graag een stabiele subtopper willen zijn.

Everton is Martinez dankbaar voor de geleverde prestaties. "Roberto is een geweldige ambassadeur geweest voor de club door zichzelf altijd als een waardig en integer persoon op te stellen. Hij heeft met Everton het hoogste aantal punten gehaald in de Premier League en de laatste zestien gehaald in de Europa League. Ook heeft hij een rol gespeeld bij het ontwikkelen van de jonge talenten", laat de club in een statement weten.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer komt Everton mogelijk uit bij een Nederlander. Frank de Boer stapte vandaag op bij Ajax en wordt door verscheidene Engelse kranten genoemd als belangrijkste kandidaat om Martinez op te volgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen