Dubbelslag NEC: Hyballa coach, Hoekman technisch manager

13 mei 2016, 10:13   Bijgewerkt: 13 mei 2016, 10:22

NEC heeft op een speciaal belegde persconferentie haar nieuwe hoofdcoach gepresenteerd aan de buitenwacht. Peter Hyballa wordt de eindverantwoordelijke in het Goffertstadion. De geboren Duitser, die een Nederlandse moeder heeft, tekent een contract voor twee seizoenen in Nijmegen. Hij is de opvolger van Ernest Faber, die naar FC Groningen verkast. NEC heeft een dubbelslag geslagen, aangezien Danny Hoekman voor drie jaar tekent als technisch manager.

De tweetalige Hyballa is afkomstig van Bayer Leverkusen, waar hij zich sinds 2014 over de onder-19 jeugd ontfermde en tevens werkzaam was als assistent-trainer van het eerste elftal. De 40-jarige oefenmeester heeft verder een verleden bij Borussia Dortmund O19, VfL Wolfsburg O19, Red Bull Salzburg O23, Arminia Bielefeld O19, Alemannia Aachen en het Oostenrijkse Sturm Graz. Hyballe is ook actief voor de Duitse trainersvakbond BDFL, de Duitse voetbalbond en Coaches Betaald Voetbal (CBV) in Nederland.

Hyballa gaat nauw samenwerken met de 51-jarige Hoekman, die technisch manager wordt bij NEC en zodoende plaatsneemt in het technisch hart. "Hoekman zal sturing geven aan de implementatie van het voetbalbeleid. Hij zal de staf van het eerste elftal en de Voetbal Academie NEC/FC Oss aansturen, evenals de scouting", zo klinkt het op de clubwebsite. Hoekman is oud-speler van NEC, waar hij al sinds zijn vijfde levensjaar rondloopt.

Naast NEC speelde Hoekman in zijn actieve carrière ook voor Roda JC, VVV, FC Den Haag, Manchester City, Southampton FC en ADO Den Haag. Als trainer bekleedde hij functies bij de NEC-jeugd, TOP Oss en het Belgische Racing Mechelen. Ook opteerde hij voor avonturen in het Midden-Oosten en Finland (FC Hämeenlinna). Hoekman was vanaf 2011 internationaal scout.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen